توضیحات کامل :

پاورپوینت مجموعه کاخ سلیمانیه کرج در 74 اسلاید زیبا و قابل ویرایش با فرمت pptx

 

 

فهرست مطالب

جغرافیای تاریخی منطقه

معرفی بنا

وجه تسمیه و تاریخ بنا

وضعیت فعلی

آثار بازمانده از برج مجاور کاخ

معماری دوره قاجاریه در کرج

 

بخشی از متن

جغرافیای تاریخی منطقه:

شهرستان کرج در 45 کیلومتری غرب تهران واقع و جزء منطقه ساوجبلاغ است. این منطقه از شمال محدود است به طالقان و کوههای فشند ، از شرق به ارنگه و غار، از جنوب به شهریار و از مغرب به قزوین . ساوجبلاغ را به طور کلی به سه قسمت می توان تقسیم نمود . قسمت شمالی عبارتست از دامنه کوههای طالقان و فشند ، قسمت وسطی آن دامنه و جلگه است ، که از آب کوههای فوق مشروب می شود و قسمت سوم کوههای القادر و رود القادر است که در جنوب واقع شده است . آب و هوای قسمت شمالی سرد و دو قسمت دیگر نسبتا معتدلتر می باشد . 

مرکز منطقه ساوجبلاغ کرج و از قرای مهم آن در قسمت کوهستانی : برغان ، کردان ، ولیان ، فشند و در قسمت جلگه وسطی حصارک ، ینگه امام قاسم آباد و سرخاب و در قسمت جنوب نجم آباد و اشتهارد است . وجود تعداد زیادی تپه های باستانی و آثاری چون قلعه دختر شهرستانک ، تخت رستم در جنوب کرج ، تخت کیکاووس و تخت کیقباد و غیره نشانه پیشینه تاریخی گسترده منطقه و دربرداشتن تمدنی موفق است .

در دوران اسلامی نیز بنا به گفته ” ابن الاثیر ” در  قرن پنجم معروف بوده است. 

در قرن هشتم هجری ” حمدالله مستوفی ” از کرج به عنوان یکی از توابع طالقان نام می برد . و از دوره صفویه آثاری همچون کاروانسرا و پل شاه عباسی و آثار متعدد دیگر بازمانده است . در دوره قاجاریه بخصوص زمان فتحعلیشاه بر مبنای نوشته های تاریخی عموما در بازگشت از چمن سلطانیه در این منطقه اقامت می گزیده اند و چمن کمال آباد کرج نیز لشرگاه بوده است.