توضیحات کامل :

راهنمای اجرای ریون پیشرفته در 17 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc

 

فهرست مطالب

 

- آزمون ماتریسهای پیشرونده ریون

- توصیف ماتریسهای پیشرونده پیشرفته

- دستورالعمل اجرای آزمون

- تصریح دستورالعمل

- نمره گذاری پاسخنامه ونتیجه گیری

- طبقه بندی آزمونیها

- جدول، معادل های هوشبهر برای نمره های خام

- جدول، رتبه های درصدی معادل نمره هوشبهر

- برگ پاسخنامه

- كلید تصحیح

 

آزمون ماتریسهای پیشرونده ریون (1)

 

آزمون ماتریسهای پیشرونده ریون یكی از آزمونهای هوشی غیركلامی است كه توسط ریون در انگلستان برای اندازه گیری عامل عمومی ( g ) اسپیرمن ساخته شده است. بعد از تهیه این آزمون پژوهشهای زیادی درباره آن به عمل آمده و بارها مورد تجدید نظر قرار گرفته است. درحال حاضر سه فرم این آزمون برای اندازه گیری هوش افراد در همه سطوح توانائی- از كودكان 5 ساله تا بزرگسالان سر آمد- در دسترس است.

فرم اول آزمون ماتریسهای پیشرونده معیار( SMP )(2) است كه دارای 60 ماتریس یاتصویر است وبه 5 سری 12 تایی تقسیم شده است. نسخه اولیه این فرم درسال 1938 تهیه شده ودر سال 1974 فقط تصحیح كوچكی در سوال اصلی ( 8- B ) آن به عمل آمد. درسال 1956 هم درترتیب اصلی سوالات وگزینه های آن تجدید نظر به عمل آمد ولی هیچگونه تغییری در جوابهای صحیح سوالات صورت نگرفت . از آن موقع تا به حال نسخه تجدید نظر شده 1956 برای آزمایش هوش افراد دامنه های سنی 5/6 تا 65 سال بكار برده می شود. درسطوح سنی پایین تر با اجرای این فرم می توان دامنه های هوشی بالاتر از متوسط را تعیین كرد ولی در سنین بالاتر ( بزرگسالان ) برای تعیین هوشبهر افراد سرآمد بایداز فرم پیشرفته آزمون استفاده كرد.

 


 s Progressive  Matrices   test.                                      3- Colored  Progressire   Matrices' 1- Raven

2- Standard   Progressive  Matrieces.                                          4- Advanced  Progressire  Matrices                                                          

                                 

                                                                               

توصیف ماتریسهای پیشرونده پیشرفته ( APM )  

 

این ازمون شامل دو دفترچه وبرای سنجش افراد با توانائی ذهنی متوسط وبالاتر از متوسط ( 11 سال الی بزرگسالی ) بكار گرفته می شود. دردفترچه اول 12 سوال ودر دفترچه دوم 36 سوال چاپ شده است. سوالهای مطرح شده در هر دو دفترچه یكسان هست همگی شامل توالی الگوهای اشكال یا نمودارهایی هستند كه بر اساس منطق خاص تنظیم شده اند. آزمودنی باید هر یك از تصاویر یا نمودارها را با انتخاب یك تصویر از بین چند تصویر ارائه شده در پائین صحفه كامل كند. یافتن پاسخ هر سوال مستلزم آن است كه آزمودنی رابطه بین اجزای تصاویر را كشف كند سپس رابطه كشف شده  را برای یافتن جزء ناقص بكار برد.

 

دستورالعمل اجرای آزمون : 

 

الف- بصورت فردی : قبل از شروع به اجرای آزمون، بریا كاهش اضطراب ونگرانی احتمالی آزمودنی، ایجاد آمادگی در او وآشنائی تقریبی با توانائیهای او مصاحبه مشاوره ای انجام می گیرد. و اطلاعات مورد لزوم در بالای برگ پاسخنامه یادداشت می گردد.

سپس آزماینده دفترچه اول آزمون را باز وتصویر بالای صفحه اول ( شماره 1 ) را به آزمودنی نشان   می دهد ومی گوید (( این تصویر را خوب نگاه كنید قسمتی از آن بریده یا برداشته شده است )) جای خالی را نشان می دهد ومی گوید (( هر یك از تصاویری كه در اینجا آمده است )) تصاویر پائین صفحه را یك به یك با انگشت نشان می دهد (( می تواند جای خالی را پر كند ولی همه آنها درست نیست. فقط یكی از هشت تصویر است كه اگر در جای خالی قرار گیرد می تواند تصویر بالای صفحه را هم در خط افقی وهم در خط عمودی به درستی كامل كند )) انگشت را در امتداد ...